JOHTAMISEN MUUTTUMINEN, palautteita

 • Verkkokurssi oli kompaktissa muodossa ja riittävän konkreettisella tasolla. Esillä oli monia hyviä ajatuksia johtamisen ja osin itsetuntemuksenkin avuksi.
 • Erittäin hyödyllinen ja ajatuksia herättävä, olisi hyvä kaikille koko meidän organisaatiossa.
 • Kokonaisuus ja sisältö olivat hyviä, laittoivat ajattelemaan.
 • Videokurssi toimi hyvänä pohjana uudessa esihenkilötyössäni.
 • Todella moderni ja avartava kurssi. Rento ote. Kun esihenkilönä olo on minulle uutta, sain paljon ajatuksia lyhyessä ajassa.
 • En ole esihenkilö, mutta pidin silti kurssia tosi tärkeänä. Olen usein kritisoinut johtajien ja esihenkilöiden toimintatapoja. Nyt ymmärsin paremmin, miksi monet asiat tehdään kuten tehdään. Johtaminen ei ole helppo tehtävä.
 • Minut nimitettiin tiimimme vetäjäksi kaksi vuotta sitten. Alussa tehtävä tuntui innostavalta, mutta vähitellen motivaationi hävisi ja siirryin takaisin asiantuntijatehtäviin. Verkkokurssin avulla ymmärsin paremmin mistä oli kysymys. Johtamisessa pitää ajatella paljon laajemmin asioita kuin asiantuntijana, eikä se sopinut luonteelleni.
 • Hyvä kokonaisuus, joka lisäsi tietoa johtamisesta ja johtamisen keinoista. Sain kurssista paljon vinkkejä oman yksikön johtamiseen. Huomasin keskittyneeni aivan liikaa asioiden johtamiseen ja pitäneeni itsestään selvänä, että kaikki tekevät heille määrätyt tehtävät. Keskustelutaidoissani ja tehtävien antamisessa on selvästi parannettavaa. Hyvä kommentti, että organisaatio ei opi mitään, ihmiset oppivat.
 • Sain paljon käytännön keinoja miten muutosvastarinta muutetaan muutoshalukkuudeksi. Se oli minulle tärkein jakso. En ole aikaisemmin ajatellut, että esimiehenä joudun muutostilanteissa kritiikin kohteeksi, vaikka syy on kaukana minusta. Olen ottanut arvostelut liian henkilökohtaisesti ja ryhtynyt selittämään, kun tilanteisiin pitää suhtautua ammatillisesti, kuunnella ja kertoa pelkät faktat.
 • Vaikka en ole esihenkilötehtävissä, tajusin paljon selkeämmin mistä johtamisessa on kysymys ja miten paljon onnistuminen on ihmisistä kiinni. Tiedostin myös miten monet muutokset on kunnassamme tehty väärin ja siksi ne ovat jopa epäonnistuneet. Olen ymmärtänyt, että johdon ja esihenkilöiden koulutukseen on viime vuosina käytetty paljon aikaa ja rahaa. Mitä kursseja ne ovat olleet, kun käytännössä johtaminen on melkein samanlaista kuin ennenkin? Puhutaanko niissä olenkaan ihmisten johtamisesta?
 • Mielenkiintoisin oli viimeinen jakso ja miten tiimi kannattaa perustaa organisaation sisälle. Olemme tällaisissa tilanteissa tehneet paljon virheitä eikä osattu kommunikaation avulla selvittää eri tahojen odotuksia. Tietoja ja ongelmia on kirjattu, mutta niistä ei ole riittävästi keskusteltu ja ratkaistu yhdessä. Ei ihme, että ongelmia ja ristiriitoja on ollut niin paljon.
 • Muutosten toteuttaminen on minulle ollut aina vaikea ja siksi ne ovat onnistuneet heikosti ja synnyttäneet paljon ristiriitoja. En ole ymmärtänyt mitä muita keinoja esimiehellä on käskemisen lisäksi. Käytän jatkossa hyväkseni kurssin aineistoa ja teen itselleni niiden avulla suunnitelman, kun tarvitaan jokin muutos. Opettelen enemmän ihmisten johtamista, koska muutosten onnistuminen on lopulta aina heistä kiinni. Ymmärrän myös, että muutokset eivät tapahdu hetkessä, minun on oltava kärsivällisempi ja annettava ihmisille aikaa ja tilaa opetella uutta.
 • Katsoimme kurssin jaksot johtoryhmän kokouksissa ja saimme paljon ajatuksia oman tiimitoimintamme ja johtamisen kehittämiseksi.
 • Jokaisen pitäisi katsoa tämä kurssi, jotta työntekijätkin ymmärtävät johtamisen vaikeudet ja miten paljon onnistumiset ovat myös heistä kiinni.
 • Valtionhallinnon asiantuntijaorganisaatiomme rakennetta on arvosteltu vuosia, mutta parempaakaan mallia ei ole keksitty. Jatkuvasti on esiintynyt eri tason ongelmia, sekavuutta, päällekkäisyyttä ja turhautumista. Kurssin avulla ymmärsimme johtoryhmässä, että tehokas tiedottaminen ei riitä, johon korona-aikana erityisesti panostettiin. Pelkkä tiedon jakaminen on vain yksi osa viestintää, joka voidaan tulkita monella tavalla. Tiedon pitää muuttua ymmärrykseksi ja siihen tarvitaan vuorovaikutusta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *