Rentoutuminen

ILMAISET PODCASTIT

Säännöllinen rentoutuminen on keino ja itsehoito, jolla voi vähentää stressin, uupumisen ja ahdistuksen aiheuttamaa painolastia.

Henkisen tasapainon saavuttamiseksi ei ole olemassa oikopolkuja. Onnistuminen edellyttää pitkäjänteisyyttä, koska aivoihin tehdään uusi ”ura” – samalla tavalla kuin eri lajien harrastajat vahvistavat toiston avulla alitajunnassaan olevia onnistumisen mielikuvia. Syvärentoutumisen saavuttamiseksi riittää yksi ”malli” ja sen toistaminen. Siksi tämän sivun podcastit pysyvät ilmaisina ja niissä on sama alku ja loppu.

Paras tulos saavutetaan, kun podcastit kuunnellaan makuulla napit korvissa tai kuulokkeet korvilla. Ensimmäisillä kerroilla saatat nukahtaa. Syynä on yleensä unen puute tai alitajuinen pelko uutta kohtaan. Seuraavilla kerroilla lopussa on hyvä olo ja tunnet itsesi rentoutuneeksi. Pitkälle vietynä rentoutuminen voi muuttua meditaatioksi.

Katso ensin videosta ohjeet, 2 min

jotta tiedät miten valmistaudut ja harjoitus onnistuu.


Podcastien alussa on 4-7:n sekunnin hiljaisuus, jotta pääset keskittymällä oikealla aaltopituudelle.

Posiitiivinen ajattelu.mp3, 16 min

Positiivisesta ajattelusta on monesti tehty hömppäilmiö, johon suhtaudutaan naureskellen. Todellisuudessa se on tietoinen valinta, jonka avulla aivojen ja kehon energia suunnataan tekemiseen, tavoitteiden saavuttamiseen ja elämiseen. Positiivisen ajattelun voimaannuttamisen vaikutus on myös tieteellisesti todistettu.

Uupumus.mp3, 16 min

Uupumisen vähentäminen on mahdollista. Tässä harjoituksessa se tehdään hengityksen avulla, jonka rauhoittava vaikutus perustuu tahdosta riippumattomaan hermostoon. Harjoituksella aktivoidaan kehon autonomista järjestelmää, jonka tehtävänä on mm. henkisen tasapainon lisääminen uupumis- ja stressitilanteissa.

Mielenrauha.mp3, 15 min

Mielenrauhaa ei pysty valitsemaan, mutta sen voi saavuttaa harjoituksilla, joissa ajattelemalla tehdään erilaista tai siirrytään paikkaan, johon liittyy hyvä olo. Harjoitus voi alussa olla vaikea, koska aivoihisi syntyy uusia yhteyksiä (neuroplastisuus lisääntyy). Mutta toiston avulla se onnistuu ja kokemus saattaa jopa yllättää sinut.

Itseluottamus.mp3, 14 min
Itseluottamus on mielikuva ja alitajuinen uskomus itsestä. Se vaikuttaa kaikessa. Kun uskot onnistumiseen, sinulla on suuri mahdollisuus onnistua. Jos uskot epäonnistumiseen, sekin toteutuu lähes aina.

Innostusta työhön.mp3, 14 min
Työmotivaatio on voimaannuttava ja energisoiva tekijä, joka ylläpitää sekä fyysistä että henkistä hyvinvointia. Monet tekijät vaikuttavat työhaluun, mutta pohjimmiltaan on kyse omasta asennoitumisesta ja valinnasta.

Ihmissuhteet.mp3, 15 min
Jokainen ihminen luo asenteillaan ja käyttäytymisellään tulevaisuutensa ihmisten joukossa. Onnistuminen ihmissuhteissa on taitolaji, jota voi oppia ja kannattaa myös opetella. Niin metsä vastaa kuin sinne huutaa.Jos epäilet rentoutumisen todellista merkitystä, katso Mielenterveysseuran sivua ja lue ekonomiryhmän palautteet ryhmäharjoituksesta.

Jos haluat syventää osaamistasi ja muuttaa rentoutumisen meditaatioksi, tilaa henkilökohtainen podcast tästä.

One thought on “Rentoutuminen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *