JOHTAMIS- JA VAIKUTTAMISTAIDON KEHITTÄMINEN

Kommentti johtamistaidon seminaarissa: ”Esihenkilöni pitää minua koko ajan parempana kuin olen. Siksi teen työnikin koko ajan paremmin kuin mihin pystyn.”

Mielenkiintoinen ja haastava työ kiinnostaa ja innostaa ihmisiä, jolloin kannustava johtamistaito lisää intohimoa, vapautta ja itseohjautuvuutta. Puuduttava ja tylsä työ turhauttaa ihmisiä, jolloin kannustava johtamistaito löytää tilanteeseen uusia näkökulmia ja sitä kautta enemmän työhalua.


Palvelun eri vaiheet:

 1. Ennakoiva keskustelu arvioitavan (tai hänen esihenkilönsä) kanssa Teamsissa
  * kehittymisen tarve, persoonallisuus ja vuorovaikutustaito
  * vastaajien valinta, kyselyn lähettäminen, saateviestin sisältö, aikataulu

 2. Vastaaminen tapahtuu netissä ja tulokset lähetetään kyselyn tilaajalle

 3. Luottamuksellinen keskustelu tuloksista arvioitavan kanssa Teamsissa,
  josta asiantuntija tekee kirjallisen yhteenvedon (esim. kehityskeskusteluja varten)


Henkilökohtainen johtamisen ja vaikuttamistaidon arvio (360 -mittaus), johon vastaavat:

 • arvioitava itsestään
 • johdettavat
 • kollegat
 • arvioitavan esihenkilö


Palvelun taustalla on yli 35 vuoden asiantuntemus erilaisista johtamiskulttuureista yksityisellä ja julkisella puolella. Käytännön kokemukset kattavat koko skaalan; esimerkiksi miten askel kerrallaan edetään suorasta johtamisesta tiimityön kautta itse- ja ryhmäohjautuvuuteen.

Mikään henkilötason johtamistaito ja johtamiskulttuuri ei muutu ulkoa tuotujen mallien avulla (vanha pois ja uusi tilalle). Jokainen onnistunut kehittäminen on alkanut todellisuudesta – nykytilanteen vahvuuksista ja heikkouksista, menestys- ja uhkatekijöistä.


Kysely on anonyymi, jotta saadaan esiin myös pinnan alla olevat asiat,

 • joista ei uskalleta tai haluta puhua avoimesti ja
 • jotka synnyttävät jatkuvasti turhia ongelmia.

Sama palvelu voidaan toteuttaa myös asiantuntijalle tai tiimin jäsenelle, jolla ei ole esihenkilöasemaa.


Palvelun hinta 455 € + alv
* Ota yhteyttä: [email protected] tai puhelin 050 2333


Pelkän kyselyn hinta ilman keskusteluja asiantuntijan kanssa ja kirjallista yhteenvetoa 145 € + alv
* Saat valmiin viestin ja linkin lähetettäväksi vastaajille. Ilmoittamasi määräajan jälkeen saat tulokset
* Tilaa tästä ja valitse johtamis-ja vaikuttamistaito (yksilö)


PALAUTTEITA

 • Olin positiivisesti yllättynyt saamistani hyvistä arvioista ja kommenteista.
 • Arvioinnissa tuli esiin epäkohtia, joita olin epäillyt, mutta joista kukaan ei ole puhunut suoraan tai antanut palautetta. Nyt ne kerrottiin avoimesti.
 • Kirjalliset kommentit olivat todella tärkeitä ja osa niistä minulle uusia. Siksi pidin ensiarvoisen tärkeänä, että tämä kysely oli anonyymi.
 • Olen käynyt monilla kursseilla ja opiskellut johtamistaitoa. Nyt sain tietää mihin minun pitää oikeasti panostaa.
 • Parasta oli luottamuksellinen keskustelu asiantuntijan kanssa. Sain paljon enemmän käytännön keinoja johtamistaitoni kehittämiseksi kuin odotin.
 • En ole koskaan saanut näin avointa ja rehellistä palautetta johtamisestani.
 • Olin järkyttynyt, kun selvisi, että olen panostanut vääriin asioihin. Tajusin, että olen pitänyt ihmisiä liikaa itseni kaltaisena suorittajana, joita johdetaan samalla tavalla kuin minua.
 • Olen pitänyt itseäni empaattisena esihenkilönä, joka kuuntelee ja kannustaa ihmisiä. Sain siitä kyllä positiivisia palautteita, mutta monissa tilanteissa minun pitää toimia jämäkämmin.
 • Yllätyin, kun porukka oli huomannut, että väistän vaikeita tilanteita ja että minulla on huono itseluottamus. Keskustelussa sain näihin tilanteisiin hyviä käytännön vinkkejä.
 • Olen innostunut itseohjautuvuudesta, mutta olen odottanut liikoja. Tiimini ei olekaan vielä siihen valmis ja siksi ongelmia on ollut niin paljon. Innostumisen sijaan muutamat ovat jopa passivoituneet.
 • Tein vastaavan mittauksen vuosi sitten. Oli mukava huomata, miten monet kehittämiset ovat onnistuneet. Aion esitellä tulokset tiimilleni ja toimia esimerkkinä avoimuudesta.
 • Muutamien negatiivisten kommenttien lukeminen oli vaikea, koska minusta ne olivat vääriä. Vasta yön yli nukuttuani tajusin, että minulla on aina ollut tarve olla oikeassa ja syyllistää muita. Jouduin ensimmäisen kerran katsomaan peiliin. Aion esitellä tulokset johtoryhmälleni, pyytää anteeksi (toivottavasti pystyn). Lisäksi tulemme sopimaan, miten toimimme jatkossa, jotta saan palautetta jyräävästä tyylistäni. Tulen ehdottamaan samaa yksilökohtaista mittausta johtoryhmäni jäsenille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *