Steve Jobsin viimeiset sanat

Mljardööri Steve Jobs (kuoli 56-vuotiaana haimaasyöpään)

  • New Yorker -lehti: ”1900-luvun Thomas Edison on poistunut näyttämöltä.”
  • Taloustoimittaja Jim Cramer: ”Hän on Yhdysvaltain suurin teollisuusmies. Kenties kaikkien aikojen suurin.
  • Jobsin johtama Apple oli hänen aikana markkina-arvoltaan maailman toiseksi arvokkain yhtiö öljyjätti Exxon Mobilin jälkeen. Kaksi viikkoa ennen Jobsin eroilmoitusta Apple ohitti hetkeksi Exxonin ja oli jonkin aikaa maailman kallein yritys.

VIIMEISET SANAT

Olen saavuttanut liiketoiminnan menestyksen huipun. Muiden silmissä elämäni on menestys. Mutta työtä lukuun ottamatta minulla on ollut vain vähän iloa.

Loppujen lopuksi vauraus on vain fakta, johon olen tottunut. Juuri nyt sairaalasängyllä makoillen, koko elämääni muistellen, ymmärrän, että kaikki se tunnustus ja rikkaus, josta olin niin ylpeä, on hiipunut ja muuttunut merkityksettömäksi lähestyvän kuoleman edessä. Voit palkata jonkun ajamaan autoasi tai tienaamaan puolestasi, mutta et voi palkata ketään ollemaan sairaana ja kuolemaan puolestasi.

Kadonneita materiaaleja löytyy aina. Mutta on yksi asia, jota ei koskaan voi löytää kadotettuna: elämä. Missä elämänvaiheessa olemmekaan sillä hetkellä, kun kohtaamme sen päivän jolloin verho sulkeutuu.

Rakasta perhettäsi, puolisoasi, lapsiasi ja ystäviäsi… Kohtele heitä oikein. Vaali heitä. Kun vanhenemme ja viisastumme, huomaamme hiljalleen, että 300 tai 30 $ kello antaa molemmat saman ajan. Olipa meillä 300 tai 30 $ lompakko tai käsilaukku, sisällä oleva summa on sama. Ajammepa sitten 150 000 dollarin tai 30 000 dollarin autolla, tie ja matka ovat samat, ja saavumme samaan määränpäähän. Juommepa sitten 1000 tai 10 $ viinipullon, krapula on sama. Olipa talo jossa asumme 100 tai 1000 neliötä, yksinäisyys on sama.

Tulet ymmärtämään, että todellinen sisäinen onnellisuutesi ei tule tämän maailman materiaalisista asioista. Matkustat sitten ykkösluokassa tai turistiluokassa, jos lentokone putoaa, tuhoudut sen mukana…

Siispä toivon että tajuat, kun sinulla on ystäviä, veljiä ja siskoja, joiden kanssa keskustelet, naurat, puhut, laulat, puhut pohjois-kaakko-idästä tai taivaasta ja maasta,.. se on todellista onnea!

Kiistaton fakta elämässä:

  • Älkää kasvattako lapsistanne rikkaita.
  • Opettakaa heitä olemaan onnellisia.
  • Kun he kasvavat, he tietävät asioiden arvon eivätkä hinnan.

Kuinka kaunista elämä onkaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *