Johtaminen ja Olympiakulta

Johtaminen luo perustan ja joukkueen itseohjautuvuus tekee tuloksen. Valmentaja Jukka Jalonen teki sen taas.

Lainauksia kirjasta (2021) ”En usko sattumiin, konsultin testamentti”.

”Suomi voitti maailmanmestaruuden 2019 ja se tuli tavalla, jota kukaan ei odottanut. Kuultuja kommentteja: ”Hyvin organisoitu. Ketterä joukkuepeli. Pelattiin toistemme eteen. Vahva itseluottamus.”

Tässä kirjassa puhutaan Jalosen tapaisesta johtajuudesta, jossa sekä yksilön että ryhmän itseohjautuvuudella on suurin rooli tuloksen tekemisessä. Taitava johtaja ottaa johtajaroolinsa ainoastaan silloin, kun sitä tarvitaan. Muu johtajuus rakennetaan joukkueeseen yhteistyön, me-hengen, intohimon ja sitoutumisen avulla. Joukkueen johtajuus ei näy johtajan käyttäytymisessä, vaan ryhmän energiassa, vastuunottamisessa ja tuloksissa.

Vaikka näyttöjä löytyy kaikkialta, vähätellään työelämässä edelleen henkisen energian merkitystä eikä siihen paneuduta samalla vakavuudella kuin fyysisiin suorituksiin. Motivaatiota ja sitoutumista pidetään itsestään selvinä, mitä ne eivät ole.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *