En usko sattumiin… lukijoiden palautteita

Kirjasi on ihan uskomaton laajaspektrisyydessään ja syvällisyydessään. Itse olen pohjakoulutukseltani psykologi ja tehnyt väitöskirjani varhaiskasvatuksen ja varhaislapsuuden alueelta, ja dynaaminen systeemien lähestymistapa ilmiöihin on kiinnostanut minua paljon. Aion paneutua kirjaasi pala palalta. Kirjassasi tuntuu olevan runsaudensarvi viisautta ja tienviittoja sellaiseen tulevaisuuteen, jossa syntyy uutta elämää.

*****
Olen kokenut ainutkertaisen ja elämäni pysäyttävimmän lukukokemuksen kirjan tekstisi parissa. Sen puhuttelevuus sekä kauneus on jotain ennen kokematonta. Olet tekstissäsi tavattoman rohkea ja oikeamielinen, sekä annat lukijalle erityisen paljon pohdinnan aihetta niin henkilökohtaisella kuin koko maailmankaikkeudenkin tasolla tarkasteltuna. Kirjan avulla olen illat saanut keskittyä omaan sisimpääni sekä maailmankatsomukseeni, kirjasi toimiessa oppaanani. Olen aina ollut erityisen nopea lukemaan. Siksi onkin hämmentävää miten hitaasti luen ja jopa useaan kertaan aiempiin kappaleisiin palaten. Havaitsen jääväni miettimään lauseita hyvinkin pitkäksi aikaa. Jotkin niistä vievät ajatukseni omaan menneeseeni. Kirjasi ei näin ollen toimikaan lukijalle pelkästään uusien näkökulmien luojana, vaan myös menneisyyden porttien avaajana.

*****
Olen vasta puolivälissä lukemisessa, sillä tekstiä ei kannata lukea nopeasti. Tavaraa on niin valtavasti. Uskomaton teos jo tähän mennessä!

*****
Kiitos uusimmasta kirjastasi: ”En usko sattumiin.” Haluan samalla tuoda myös tietoosi, miten yksi asiakaspariskunta, joka osti kirjasi ”Isän suru”, on saanut siitä lohtua ja uskoa selviytymiseen. Heidän tilanteeseen ei ole liittynyt kuolemaa, vaan valheellista elämää ja toisen toistuvaa satuttamista sekä lopulta kaiken materiaalisen menetys. Heille kirjasi sanoma oli paitsi pysäyttävä ja koskettava, mutta auttoi lisäksi luottamaan rehelliseen itsensä tutkimiseen. Nykyään heillä menee jo kohtalaisesti, vaikka kaikki ympärillä meni, koska tilalle löytyi jotain kestävämpää. Uskon, että kirjoittamillasi teoksilla on muillekin merkitystä.

*****
Monet kiitokset kirjanne johdatuksesta. Siinä on paljon viisautta, syvällisiä pohdintoja sekä avartavaa kurkottamista näkymättömään. Henkisyys taiteessa, rajakokemukset, paranormaali, esoteerisuuden ulottuvuudet; näihin minun on helppo yhtyä. Myös kriittisyys institutionaalista kirkkoa kohtaan on tervettä. Jos eskatologia ohenee, muodot tulevat tärkeiksi. Eikä perisyntiä ole. Tolle ja Svedenborg ovat minullekin tuttuja. Eikä ”puutarhan viljelyä” pidä jättää pelkästään jumalalle. Siksi idän kirkossa puhumme paljon synergiasta.

*****
Aloitin tänään kirjasi, se on hieno teos. Etenkin minun ikäiselleni nuorelle on etuoikeus haastaa ajatteluaan ja kehittää sitä. Ensimmäinen teema – henki ja aine – on todella taidokkaasti kirjoitettu. Johdatat lukijan syviin vesiin, mutta ymmärrettävällä ja ajattelua ruokkivalla tavalla. Ehdin tänään vasta toisen osan alkuun, johtamista käsitteleviin kirjoituksiisi. Monet tulevaisuuden johtamista koskevat kannanottosi uskon helposti toteutuvan (esim. omanikäisteni odotukset tulevaisuuden työelämältä ja johtajuudelta). Kirjassasi kuvattu kunnanjohtajan tapaus kertoo karua kieltään siitä, että asiantuntijalla ja johtajalla on eroa. Jokaisen johtajan tulisi lukea se, ja huolehtia, ettei tunnista kuvauksesta itseään. Kirjan teemat avartavat nuoren vähäistä kokemusmaailmaa moneen suuntaan, kun on nöyrä ja Karl-Magnus Spiik ”En usko sattumiin, konsultin testamentti” vastaanottavainen. Toisaalta kirjan ”ikuiset” teemat, kuten usko, tarjoavat ajattelun aihetta ikäänkatsomatta.

*****
Luin uusimman kirjasi suurella mielenkiinnolla. Vahva sisältö ja sykähdyttävä kokonaisuus, joka on täynnä loistavia yksityiskohtia. Olet saanut kokea paljon ja erittäin hienoa, että olet myös uskaltanut kertoa kokemuksistasi julkisuuteen.

*****
Törmäsin pari viikkoa sitten Rauman kirjastossa mielenkiintoisen näköiseen kirjaan: ”En usko sattumiin.” Sain sen juuri luettua ja pidin siitä todella paljon. On melkeinpä uskomatonta, että joku toinen henkilö voi ajatella asioista niin samalla tavalla kuin minä sillä erotuksella, että sinä olet kyennyt pukemaan ajattelusi sanoiksi näin upealla tavalla. Kirjassa on lukemattomia kohtia, joita haluaisin kommentoida ja täydentää omilla kokemuksillani. Olen nimittäin myös aika pitkällä omalla henkisellä polullani. Aika vinhaa, että myös kirjassa mainitsemasi lukukokemukset ovat hyvin samoja kuin itselläni.

*****
En ole mikään himolukija. Sain kirjoittamasi kirjan tässä syksyllä. Ensin luin sitä muutaman sivun illassa, kunnes tänään ahmin kirjan pitkälti kerralla. Sen sisältämät ajatukset olivat hyvin hyvin kiinnostavia. Kirja herätti ajattelemaan ei enempää eikä vähempää kuin itse elämää. Olen itse häilynyt maallisuuden ja henkisyyden välimaastossa. Miettinyt miksi olemme olemassa, mikä on elämän tarkoitus, mikä on kaiken takana. Ja tullut tulokseen, että kaikella on tarkoitus. On olemassa jokin jumaluus, joka johdattaa meitä elämässä. En ole kuitenkaan antanut sen astua elämääni, jostain syystä. Tämä kirja herätti tosiaan uinuvia ajatelmia.Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *