Hyvä saa palkkansa…

LinkedInissä keskustellaan hyvistä käytöstavoista ja ihmisten kohtelemisesta

Kommenttini

Juuri näin. Metsä vastaa ennemmin tai myöhemmin sekä hyvässä että pahassa.

Viisas valitsee hyvän, koska emme tiedä, milloin kohtaamme saman ihmisen uudestaan ehkä eri tilanteessa ja roolissa – tai miten hän kertoo kokemuksistaan muille. Hyviä kokemuksia on paljon ja tämä on merkittävin.

Valmensin 90-luvun alussa munuaistautiliiton henkilöstöä ja sairaiden lasten vanhempia. Koska raha oli tiukassa, tein sitä myös ilmaiseksi.

Suuren tavarataloketjun oston palaverissa keskusteltiin silloisen laman aiheuttamasta painostavasta ja negatiivisesta ilmapiiristä. Yksi ostaja oli ollut mukana liiton tilaisuuksissa ja sanoi, että hän tietää yhden kouluttajan, joka puhuu positiivisesta ajattelusta ja saa ihmiset innostumaan. He tilasivat parin päivän valmennuksen. Vähitellen tieto levisi koko ketjuun ja sain töitä moneksi vuodeksi (yhteensä noin 250 päivää: asiakaspalvelua, myyntitaitoa, yhteistyötä, osastokohtaisia ja johtoryhmien valmennuksia ym.).

Thorwald Dethlefsenin kirja ”Kohtalo on haaste” ottaa kantaa kysmykseen onko sattumia vai ei. Ehdotonta totuutta kukaan ei tiedä, mutta elämän tarkasteleminen avoimin mielin eri suunnista on mielenkiintoista ja innostavaa. Tärkeintä minusta on ravistella omia uskomuksia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *