HR ja henkilöjohtaminen

Kommenttini kirjoitukseen: ”Toimitusjohtajan päässä tärähti, kun väitti että HR kuolee seuraavan 10 vuoden aikana.”

Yritykset eivät kuole työntekijöiden tekemiseen tai tekemättä jättämiseen. Ne kuolevat huonoon johtamiseen, joka ei ymmärrä kokonaisuuksia, ennakoi muutoksia ja tajua mitkä yrityksen todelliset tarpeet ja resurssit ovat.

Clarence Francis: ”Voit ostaa ihmiseltä aikaa, fyysistä läsnäoloa, tietyn määrän ammattitaitoa, aivo- ja lihastoimintaa. Mutta et voi ostaa motivaatiota ja innostumista, luovuutta ja kehityshalua, uskollisuutta ja sitoutumista. Ne sinun on ansaittava.”

Huonoina aikoina ihmiset sietävät huonoakin johtamista. Hyvinä aikoina he hakeutuvat muualla ja osaamattomille johtajille jää porukka, joka ei saa muualta töitä.

Itse HR:n rooli ja vastuut voivat muuttua, kuten muutkin toiminnot organisaatioissa. Mutta HR:n pyrkimykset ja monet tehtävät eivät katoa. Miten paljon HR pystyy delegoimaan tavoitteitaan johtajuuteen ja toimintatapoihin on suuri kysymysmerkki.

Elämme kovassa maailmassa kovin arvojen keskellä. Käsitykseni mukaan HR ei katoa. Konsultoiva ja avustava rooli tulee edelleen olemaan vahva.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *