TPS:llä menee huonosti

Kannattajat ovat pettyneitä, heittelevät kausikorttejaan kentälle ja boikotoivat otteluita. Kari Kouki kehotti facbookissa turkulaisia kannustamaan eikä vain haukkumaan.

Hyvä ja kannustava kirjoitus Kari. Valittaminen ja toisten syyttäminen on kovin helppoa ja siinä monet ovat mestareita. Mutta onkohan pohja jo saavutettu ja tajuttu, että ongelma on enemmän henkisellä kuin fyysisellä puolella?

Pakkovoittaminen on henkinen lukko, joka saa urheilijan kipsiin. Mallia kutsutaan myös rimakauhuksi. Joukkueen pelaamisessa / urheilijan suorituksessa se näkyy selkeästi, kun ei tule tulosta. Kyse on alitajuisesta häviämisen pelosta, joka ottaa vallan kovassa paikassa.

Johtamisessa / valmentamisessa sen näkeminen on paljon vaikeampaa. Pomojen vaihtaminen on yksi keino, mutta jos pakkovoittaminen elää organisaatiokulttuurissa (ihmisten alitajunnassa), voi se siirtyä uusienkin henkilöiden takaraivoon, joiden kohdalla suuret odotukset lisäävät henkistä painetta. Purkamisen keinoja löytyy, joiden avulla löydetään kirkkaampi yhteinen tahto ja uutta energiaa. Mutta tilanne pitää ensin tajuta ja myöntää.

Kaarinan Poikien jalkapallojoukkue hävisi aikanaan ottelun toisensa jälkeen, vaikka tiedettiin, että pelaajamateriaali oli hyvä. Joukkue oli kipsissä, suhde valmentajaan lukossa ym. Tilanne purettiin porukalla ja joukkue voitti 13 seuraavaat ottelua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *