Tarvitaanko elämää varten suunnitelmia

Suomen Ekonomit sivulla on näkemys, että yrittäjä tarvitsee suunnitelmat elämään, liiketoimintaan ja yrityksen myyntiin. Jukka T Virtanen vastaa, että onhan se totta, mutta yhtä hyvin palkkatyöläiselläkin pitää sellainen olla.

Kommenttini.

Eräiden arvioiden mukaan 10 %:lla ihmisistä on elämässään selkeä päämäärä. He tietävät minne ovat matkalla ja mitä elämältään haluavat. He asettavat itselleen fyysisiä ja henkisiä tavoitteita.

Noin 25 % unelmoi jostakin. Toiveet ovat tunteenomaisia ja niillä on jonkinlainen suunta. Tilanteista ja olosuhteista riippuen toiveet muuttuvat joskus päämääriksi ja tavoitteiksi.

Loput 65 % toivovat, että elämässä tapahtuisi kaikkea mukavaa. Heillä ei ole erityisiä päämääriä tai selkeitä tavoitteita. He odottavat, että onni saapuisi kohdalle. Ja kun näin ei tapahdukaan, syntyy pettymyksiä. Vuosien mittaan opitaan, että elämässä tulee myös kolhuja ja siksi monet elävät alitajuisessa huomispäivän pelossa.

Intialainen tohtori Jagdish Parikh: ”Aika koostuu hetkistä, jotka tulevat yhä kallisarvoisemmiksi, koska jokaisen hetken jälkeen meillä on niitä yksi vähemmän. Siksi jokaisesta hetkestä kannattaa tehdä paras mahdollinen.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *