SAIRAUS JA PARANEMINEN

Johdanto

Countrylaulajatar Shania Twainin ura saattaa olla historiaa. Kanadalaisen supertähden ongelmana ovat äänihuulet. ”Kurkustani löytyi pullonkaula. Sairauteni aiheuttaa ongelmia jo puhumisessa”, Twain kertoo E Newsille. Laulamiseen kykenemättömän kultakurkun äänen palauttamiseksi aloitetaan mittavat operaatiot: fyysinen kuntoutus, ääniterapia, hengityksen uudelleen opetteleminen ja sitten laulaminen. Todellinen syy on psykosomaattinen. Ääni hävisi kertaheitolla, kun Twain yllätti kotoa miehensä ja parhaan ystävättärensä sängystä. Hän kertoi asiasta eräässä TV-haastattelussa.

Oma tarina

Olen vuosikymmeniä kärsinyt kevät- ja joskus syysflunssasta. Pudotin 16 vuotta sitten painoani 10 kg mm. syömällä terveellisemmin ja lisäämällä liikuntaa. Viisi vuotta meni ilman sairastelua, mutta sitten oireet palasivat. Ongelma oli suuri, koska se vaikutti ääneeni ja työni on ryhmien valmentaminen eli puhuminen. Käheällä äänellä oli vaikea ja raskasta puhua suuremmille ryhmille. Kävin eri lääkäreillä ja laboratoriotutkimuksiakin tehtiin. Välillä määrättiin lääkkeitä, mutta vuosittainen oireilu jatkui.

Tyttäremme (20 v) kuoli heinäkuun alussa 2008 oman käden kautta. Asia tuli täytenä yllätyksenä. Kun kesäloman jälkeen piti taas aloittaa työt, olin usein käheä ja toisinaan ääni hävisi kokonaan. Kun keskustelin heinä-elokuussa jonkun kanssa arkipäivän asioista, ääni toimi normaalisti. Mutta heti kun tämä kysyi miten olen selvinnyt, hävisi ääni. Muutaman kerran en pystynyt edes kuiskaamaan.

Kävin foniatrian erikoislääkärillä, joka kertoi, että kurkussani on pieni rakenteellinen vika, mutta käheyden todellisena syynä on kurkunpään refluksitauti; vatsahapot ylläpitävät tulehdusta kurkussani. Lääkäri määräsi puolen vuoden zolt -kuurin. Lääke auttoi ja pystyin jatkamaan työtäni, mutta oireet palasivat aina heinä-elokuussa.

Söin lääkkeitä seuraavasti:

2008    6 kk

2009    3 kk

2010    1 kk

2011    Pilleri muutamana aamuna, kun piti puhua suuremmille ryhmille.

2012    Ei enää lääkkeitä.

Lääkkeet olivat erittäin tärkeitä, koska ne poistivat oireet ja pystyin jatkamaan työtäni. Mutta ne eivät poistaneet todellista syytä eli syvällä alitajunnassani ollutta stressiä, joka syntyi vuonna1952 kun ensin kuoli isäni ja puolen vuoden kuluttua isoisäni. Nämä perättäiset kuolemat olivat perheellemme shokki.

Olen vasta tyttäremme kuoleman jälkeen tiedostanut, että silloinen ahdistus ja pelko aiheuttivat minulle pysyvän stressitilan, joka on kestänyt koko elämäni ajan. En ole vain tiennyt sitä, koska stressi on ollut minulle ”normaali” tila.

Kun tämä alkuperäinen stressi on nyt poistunut lähes kokonaan, huomaan päivittäin sadoissa jopa tuhansissa pienissä ja suuremmissa tilanteissa, että ”tässäkin stressasin ennen”: herätessäni, suihkussa, syödessäni, pukeutuessani, liikenteessä, kaupassa, TV:tä katsellessa, veneessä, mökillä, retkillä, matkoilla, kaikkialla… Työstäni tämä stressi häipyi jo vuosia sitten. Syynä lienee korkea motivaatio. Työni on ollut ja on minulle pysyvä intohimon lähde, jossa saan toteuttaa itseäni ja elämääni lähes täydellisesti.

Oireet poistuivat lääkkeillä, mutta oireiden todellinen aiheuttaja ei hävinnyt. Rakkaan tyttären yhtäkkinen kuolema räjäytti sisimpäni auki ja nosti esiin sairauteni.

Äänen palauttamiseksi kokeilin lääkkeiden lisäksi akupunktiota ja voice massagea eli äänihierontaa. Kumpikaan ei tuottanut tulosta. Vaimoni ja poikani ovat saaneet apua klassisesta homeopatiasta allergiareaktioihin, joihin lääketiede ei ole auttanut. Viimeisellä käynnillä lääkäri määräsi vaimolleni antihistamiineja sanoen: ”Tutkimusten mukaan teillä ei ole allergiaa, mutta syökää näitä lääkkeitä. Voitte lähteä kotiin.” Vaimoni söi lääkkeitä. Ne eivät auttaneet. Oireita oli edelleen kämmenissä ja kasvoissa.

Aloitin käynnit klassisella homeopaatilla syksyllä 2008, johon kuului syvälliset keskustelut esoterismista. Ne lisäsivät tietoisuuttani itsestäni ja elämästä. Jokaisen käynnin yhteydessä sain myös homeopaattisia ”lääkkeitä” (pieniä pillereitä, joista aine on poistettu, jotta jäljelle jää vain tietoisuus). Nämä keskustelut ja ilmeisesti myös pillerit käynnistivät minussa henkisiä prosesseja, jotka avasivat sisimmässäni olevat ”tunnelukot”. Erittäin tärkeä keino oli merkittävien unien kirjaaminen ja niiden tulkinta. Unet toivat päivänvaloon sisimpääni hautautuneiden ahdistusten taustasyitä ja myös tyttären kuoleman aiheuttamia henkisiä lukkoja. Tutustuminen esoteeriseen kirjallisuuteen on myös ollut merkittävä tuki tässä prosessi.

Koska ymmärsin, että todellinen syy oli henkisellä puolella, aloitin runsas vuosi sitten säännöllisen meditoinnin. Teen nykyään noin puolen tunnin harjoituksen joka aamu. Monen asiantuntijan ja energialääketieteen mukaan mieli on koko kehossa, ei vain aivoissa. Käyn siksi läpi kehoni eri osa-alueita. Sen jälkeen keskityn kehoni energiakeskuksiin (chakrat). Lopussa yhdistän mielessäni fyysisen ja henkisen energian ja koen usein täydellisen rentoutumisen tilan. Se on tila, jossa aika pysähtyy ja on tunne, että olen yhtä maailmankaikkeuden kanssa. Tämän kaiken seurauksena on korkeahko verenpaineenikin laskenut normaalille tasolle eikä flunssaoireita ole esiintynyt.

Ilmeisesti on niin, että ilman henkistä prosessia joutuisin syömään lääkkeitä loppuelämäni. Mene ja tiedä? Leikkaustakin voisi harkita, mutta muutaman tutun kertoman mukaan, joille ko. leikkaus on tehty, lopputulos ei ole ollut hyvä ja sivuoireet ovat epämieluisia. Jos pystyisin lääkkeillä tai leikkauksella poistamaan oireet, mitä kautta perimmäinen sairauteni eli sisimmässäni oleva stressi olisi seuraavaksi puhjennut?

One thought on “SAIRAUS JA PARANEMINEN

  1. Kestostressin voima on arvaamaton. Pahinta on, että sitä ei voi ymmärtää, ennen kuin tilanne on ohi. Monet kolme-nelikymppiset painiskelevat siitä syystä ruuhkavuosinaan kuka minkäkin ongelman ja samoin oireen kanssa. Selitystä omaan huonoon vointiin etsitään milloin mistäkin ismistä (syö veriryhmäsi mukaan jne).
    Jotkut kokevat itämaiset mielikuvat hankaliksi. Tilanteeseen löytyy myös länsimaisia keinoja (method putkisto jne). Yhteistä lienee pysähtyminen, täydellinen rentoutuminen mielen ja kropan osalta.
    Ja sittenpä vasta asiat alkavat todella sujua, kun työstä ja elämästä jää täydellisyyden tavoittelu ja liika yrittäminen pois. Kiitokset artikkelista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *