Johtajavalinta

LinkedInissä käydään keskustelua johtajien valinnasta. Moni on sitä mieltä, että alan osaaja ei välttämättä ole paras.

Kommenttini

Törmään valmennustyössäni jatkuvasti johtamisongelmiin, joiden takana on vääriä henkilövalintoja. Kun johtajaksi valitaan alan osaaja, puuttuu hän usein liian pieniin asioihin – eikä käytä yrityksessä / organisaatiossa olevaa osaamista hyväksi. Pahimmillaan uusi vetäjä pilaa jo avauspuheenvuorossaan mahdollisuutensa saada henkilöstä sitoutumaan, kun hän sanoo panevansa asiat uusiksi tuntematta yrityksen kulttuuria, osaamista, ihmisiä ja tehtäviä. Käytännössä hän syyllistää henkilöstöä toimintatavoista, joista aikaisemmat johtajat / esimiehet ovat päättäneet.

On aloja, jossa johtajaksi tarvitaan alan erikoisosaaja – mutta niitä on paljon vähemmän kuin kuvitellaan. Huippuasiantuntija on huippu omassa työssään, mutta valitettavan usein surkea johtaja.

Johtaminen on laaja ja epämääräinen alue. Pitää johtaa itseään ja toisia, tehdä tulosta ja kehittää, rakentaa verkostoja ja osata tietotekniikkaa, liikkua sosiaalisessa mediassa… Lisäksi johtajan on osattava katsoa riittävän pitkälle tulevaisuuteen, tiedostettava uhat ja mahdollisuudet. Jos hän päivittäin esim. puuttuu henkilöstön kahvitaukoihin ja pienten asioiden hankintaan, tekee hän täysin väärää työtä.

Katso erilainen valintaprosessi.

One thought on “Johtajavalinta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *