Tulokseen tiimityöllä: tentti ja kysymykset

Muuttuva maailma edellyttää sopeutumista ja kehittymistä. Organisaatio ei voi oppia, elleivät sen ihmiset opi. Tietoa on runsaasti, mutta onko se käytössä? Ei ole kovin harvinaista, että ihmiset osallistuvat hyviin seminaareihin, mutta palattuaan työhönsä toimivat kuten ennenkin. Kirjoissakin on paljon tietoa. Mutta miten varmistetaan, että hyvä oppikirja ei jää kertakäyttötuotteeksi? Oppivassa organisaatiossa asioita ei opetella ulkoa, vaan tietoa osataan etsiä oikeista paikoista. Sitä osataan käsitellä ja soveltaa. Pohdiskelun ja vuorovaikutuksen avulla luodaan myös uutta tietoa.

Oppimisprosessi (voidaan kytkeä laatujärjestelmään)

  1. Kirjan lukeminen ja asian ymmärtäminen (ajatteleminen)
  2. Tiedon soveltaminen omaan työhön, tiimiin/työryhmään toimintaan
  3. Tulosten arviointia
  4. Oppiminen omista kokemuksista
  5. Osallistuminen mittaukseen (tenttiin)
  6. Todistus osaamisesta

KÄYTÄNNÖN TOIMENPITEET JA HINNAT

Kohteena oleville henkilöille tilataan ”Tulokseen tiimityöllä” -kirja. Hinta on 37,10 euroa (sis. alv). Yli 10 kpl erissä kirjan voi tilata WSOY:n asiakaspalvelusta 10 % alennuksella (yli 30 kpl -15%), puh. 019 – 5762 61 tai sähköposti [email protected] tai WSOY:n verkkokaupasta.

KYSYMYKSET

Mittaus omin voimin (ilmainen vaihtoehto)

Jos vastausten tarkistamiset halutaan hoitaa itse, voi kaikki 140 kysymystä ja tarkistusohjeet tulostaa ilmaiseksi.

Mittaus ulkopuolisin voimin (maksullinen vaihtoehto)

Kysymykset tilataan asiantuntijalta. Tentin jälkeen vastaukset lähetetään kirjan kirjoittajalle Karl-Magnus Spiikille tarkistettavaksi; samalla sovitaan arviointiasteikosta. Hinta on 20 euroa / osallistuja, ja siihen kuuluu: kysymysten valinta (20 kpl), vastausten tarkistamiset, asiantuntijan kommentit (+/-) ja allekirjoittamat todistukset.

TÄRKEÄÄ

Osallistuminen tenttiin edellyttää huolellista perehtymistä kirjaan. Lukemismotivaatio on kuitenkin korkea, koska kirjaa saa käyttää tilaisuudessa. Tavoitteena on osallistujien ohjaaminen kirjan käyttämiseen työssään sekä ennen että jälkeen mittauksen (tavoitteena ei ole oppia asioita ulkoa). Mikäli joku tulee tilaisuuteen ilman lukemista, hän ei ehdi sovitussa ajassa etsimään kaikkia vastauksia. Hän ei myöskään pysty keksimään niitä itse, koska vastaukset liittyvät kirjassa olevaan tietoon. Vastausten vaatimustaso on korkea, koska kirjaa saa käyttää.

Katso myös

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *