Hakijoiden kokemuksia

KMS: ”Hei ja kiitos eilisestä. Keskustelumme oli kaikin puolin mukava, rento ja asiallinen. Olet vahva ennakkosuosikki. Totesit lopuksi, että haastattelu oli erilainen verrattuna niihin, joissa olet aikaisemmin käynyt. Olisi mukava saada palaute, millä tavalla erilainen.”

HAKIJA: ”Kiitos vain minunkin puolestani! Muutama kerta on tosiaan tullut aiemmin soveltuvuushaastatteluissa käytyä – hyvällä menestyksellä. Aiemmissa itse haastatteluosuus on ollut melko lyhyt ja lähinnä on keskitytty erilaisten palikka- ja luonnetestien tekemiseen paikan päällä. Nyt testit tehtiin etukäteen ja tulokset myös käytiin perusteellisesti läpi haastattelun yhteydessä, jolloin siitä sai enemmän irti kuin vain lukemalla lopputulosta eli kirjallista soveltuvuusarviota. Keskustelumme muistutti jopa coachingia. Itsetuntemukseni lisääntyi ja motivoi johtamistaitojeni kehittämiseen.”

***

HAKIJA: ”Testaus ja haastattelu poikkesi aikaisemmista kokemuksistani. Esitehtäviä tekemällä joutui jo ennakkoon miettimään omaa osaamista ja johtamistaitoja. Tämä oli hyvä asia. Egoswot -kaavio käytiin tarkasti läpi ja minulle selvisi mitä ominaisuuksia itsestäni löytyy ja miten ne painottuvat.

Haastattelijan pitkä kokemus näkyi määrätietoisena tilaisuuden eteenpäin viemisenä, silti kiireettömyys leimasi tapaamista. Menimme haastattelussa heti asiaan ja aika kului tosi nopeasti. Lisäksi sain hyvät tarkennukset kysymyksiin itsestäni mistä halusin lisätietoa.

Raportti hämmästytti siinä mielessä, että miten näin lyhyessä ajassa voi saada niin tarkan kuvan haastateltavasta. Raportissa on kuvattu selkeästi mitä ominaisuuksia minulla on ja mitä pitää kehittää.”

***

KIRJEENVAIHTO HYLÄTYN HAKIJAN KANSSA

HAKIJA: ”Tervehdys. Haasteet menivät osaltani ohi. Onko mahdollista saada kopio tekemästäsi arviosta omalta osaltani?”

KMS: ”Hei. Periaatteessa sinun pitäisi pyytää näitä suoraan yritykseltä. Soitin toimitusjohtajalle ja hänen puolestaan voin lähettää arviot suoraan.”

HAKIJA: ”Kiitokset arvokkaasta persoonallisuuden ja johtamisen palautteesta.”

KMS: ”Toivottavasti huomasit, että näin ja koin upean arvomaailmasi, ja tiedostin sinussa olevan paljon potentiaalia, mutta tuntien asiakasyrityksen voimakkaat ja haastavat persoonat ja vaativan tilanteen, en uskaltanut suositella sinua.”

HAKIJA: ”Kyllä kiitos. Palautteesi avasi minulle oven itsetuntemukseen laajemmin kuin osasin odottaa. Asiat, jotka ovat minua askarruttaneet aiemmin työssäni ja muussakin elämässä saivat nyt nimet. Pääsen niihin nyt kiinni ja työstämään niitä. Prosessi ei mennyt hukkaan :)”

PUHELINKESKUSKUSTELU IT-YRITYKSEN TOIMITUSJOHTAJAN KANSSA

Keskustelu käytiin puolen vuoden kuluttua projektipäällikön valinnasta, jossa kuudesta haastattelussa olleesta hakijasta suosittelin kahta. Olivat erilaisia persoonaltaan, mutta tasavertaisia vuorovaikutustaidoiltaan, yhteistyökyvyltään ja asenteiltaan. Molemmat kiinnostivat yritystä niin paljon, että toinen palkattiin projektipäälliköksi ja toinen toiseen tiimiin asiantuntijaksi. Ovat edelleen innostuneita ja onnistuneet hyvin työssään. TJ oli erittäin tyytyväinen. Ottivat heti oikeat roolit tiimeissä ja yhteistyö lähti hyvin käyntiin. Molemmat ”myivät” itsensä tiimeille haastattelussa käytyjen neuvojen perusteella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *