Joulukirje 2012

OLEMMEKO ONNELLISIA

”Tieto tuo tuskaa” on vuosi vuodelta yhä konkreettisempi näkemys. Pahimmillaan ihminen voi huonosti, kun kokee, että hänen on aina oltava tavoitettavissa ja kaikkea pitää seurata reaaliajassa. Siksi on hyvä aina välillä arvioida tilanne uudestaan, jotta emme huku maailman myllerryksiin – vaikkakin ajan hermolla oleminen on myös mielenkiintoista ja hauskaa.

Kuohuvassa koskessa vahva kumivene kestää paremmin kun puinen sotuvene. Ihminenkin tarvitsee samanlaista kumiveneen sitkeyttä. Tällainen elastinen suojakuori rakennetaan sisältäpäin. Sitä ei voi ostaa kaupasta tai syödä purkista. Monet sairauden viestivät, että sisin ei ole kunnossa.

Kaikki elävä sykkii energiaa. Energialääketieteen mukaan elimistö sairastuu, kun virtauksissa on tukkeutumia. Nämä häiriöt tuottavat vääränlaista kemiaa – myrkkyjä. Kun energiakehossa on aukkoja, bakteerit ja virukset pääsevät helpommin sisään. Intiaanien perinteen mukaan fyysinen sairaus on sisäisen hengen ja voiman heikkenemistä tai puuttumista.

Monien viime vuosien keksintöjen tarkoituksena on ollut säästää aikaa, pitää meidät kunnossa ja helpottaa elämäämme. Mutta onko näin? Tavaroitakin on joka lähtöön, ja netistä saa tietoa lähes kaikkiin ongelmiin. Lääketiede on kehittynyt huimasti, mutta ovatko sairaudet vähentyneet? On valtava määrä kirjoja, seminaareja ja oppaita elämän hallintaa varten. Mutta silti ei olla aidosti onnellisia. Jokin mättää.

Fyysinen ja henkinen elämä ovat irtaantuneet liikaa toisistaan, jota tukee liiallinen materialistinen ajattelutapa. Siksi onnellisuutta yritetään löytää rahalla ja huvituksilla. Lottovoittaja saa miljoonia ja sanoo ”nyt nautitaan elämästä”. Muutaman kuukauden kuluttua hän voi huonosti.

Tutkimuksen mukaan 60 % ihmisistä toivoo, että elämässä tapahtuisi kaikkea mukavaa. He odottavat, että onni saapuisi kohdalle. Kun näin ei tapahdu, syntyy pettymyksiä ja siksi monet elävät alitajuisessa huomispäivän pelossa. Noin 30 % unelmoi jostakin. Heidän toiveillaan on suunta. Olosuhteista riippuen ne joskus toteutuvat. Vain 10 %:lla on elämässään päämäärä ja tietävät minne ovat menossa. He lopettavat olosuhteiden ja muiden syyttämisen. He ottavat vastuun elämästään, asettavat itselleen tavoitteita ja kulkevat niitä kohti.

Joulu on aikalisä itselle ja läheisille. Monet arvokkaat perinteet muistuttavat meitä mistä elämässä on lopulta kysymys. Mutta eivät kaikki. Tarvitaan uusia näkökulmia. Mitä onnellisuus merkitsee sinulle? Teet koko ajan tietoisia ja tiedostamattomia valintoja. Mitkä ajatukset ja teot johtavat kohti todellista sisäistä onnellisuutta, mitkä eivät?

Kanssaihmisten aito kohtaaminen kotona ja töissä antaa energiaa ja sisäisiä voimavaroja, joita tarvitaan elämän tyrskyissä. Lainaus Desideratasta: ”Maailmassa on paljon petosta, riistoa ja särkyneitä unelmia. Mutta se on sittenkin kaunis maailma”. – Kauneus on katsojan silmässä. Joulun kauneus löytyy mielestämme. Läheistemme kauneus löytyy sydämestämme.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *