Saatekirje piispoille

Hei

Oheisena on kirja ihmisyydestä ja henkisyydestä. Olen urani alusta asti koonnut asiantuntijoiden näkemyksiä henkisyydestä ja elämästä tietämättä missä niitä voisin käyttää. Nyt ne löysivät paikkansa. Kirjassa on viisi pääteemaa.

JOHTAMINEN NÄKYVÄKSI. Johtaminen ja vallankäyttö ovat ratkaisevasti vaikuttanut siihen missä tilanteessa ihmiskunta on, miten elämme maapallolla ja miten kulutamme luonnonvaroja. Näkyvä ja näkymätön johtajuus tulevat myös ratkaisemaan ihmisten ja maapallon tulevaisuuden.

FYYSINEN JA HENKINEN ON SAMAA KOKONAISUUTTA. Kirja hakee syvempää tarkoitusta ihmiselle yhdistämällä tieteen ja uskontojen näkemyksiä. Minkä ihminen on aikanaan erottanut, hän voi viisaudellaan yhdistää.

SUOMI EDELLÄKÄVIJÄKSI. Elinkeinoelämän keskusliitto kysyi ulkomaalaisilta johtajilta, millaista Suomessa on asua ja työskennellä. Positiivisten asioiden lista oli pitkä. Genelecin toimitusjohtaja: ”Suomi pitäisi monistaa. Pimeys, kylmyys ja kova verotus ovat kaikki toisarvoisia siihen, mitä Suomi meille tarjoaa.”

KEINOJA ITSENSÄ KEHITTÄMISEKSI. Merkityksennälkä on kasvussa. Ihmisenä olemisen ymmärtäminen ja sisäistäminen synnyttää uudenlaista tietoisuutta, syvempää kokemuksellisuutta ja aidompaa onnellisuutta. Olemalla yhtä elämän kanssa merkitsee ettei ihminen elä elämäänsä, vaan elämä elää ihmisessä. Syvin olemassaolon tarkoitus ei löydy aivoista, vaan sydämestä.

KIRKON UUSI ROOLI. Kirja pohtii miten kirkko voisi tyydyttää ihmisten henkisiä tarpeita. Tilannetta ei tarkastella kirkon sisäisen sanoman pohjalta, vaan ulkoapäin ”asiakkaiden” näkökulmasta. Kirja pohtii kirkon uusia mahdollisuuksia ihmisten auttamiseksi, koska yhä useampi kärsii henkisestä hädästä, juurettomuudesta ja sisäisestä tyhjyydestä. Materialismi ei vastaa elämän suuriin kysymyksiin. Tiede on ratkaissut valtavan määrän ihmisten ongelmia, mutta se ei opeta meitä elämään. Mielenterveyden ongelmat ovat jatkuvasti kasvussa.

Kirkolla on tätä tehtävää varten jo olemassa tilat, resurssit, osaamista ja suuri joukko ihmisiä, joiden sydämessä palaa lähimmäisen rakkaus ja vilpitön auttamisen halu. Mielenterveyteen haetaan ratkaisuja lääketieteen parista ja sairauslomia varten tarvitaan diagnooseja lääkäreiltä, jotka tekevät ne useimmiten oireiden perusteella. Uimataidottomille annetaan kellukkeita, mutta ei opeteta uimaan. Mahtaako kukaan lääkäri edes puhua uskosta ja mielen voimasta, jotka tarjoaisivat ihmisille ainutlaatuisen itsehoitokeinon. Uskolla on tilaus, mutta se pitää tarjota uudessa muodossa.                                                                                      

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *