KIRJAN TÄRKEIMMÄT TEEMAT

JOHTAMINEN NÄKYVÄKSI

Johtaminen ja siihen liittyvä vallankäyttö ovat ratkaisevasti vaikuttanut siihen missä tilanteessa ihmiskunta on, miten elämme maapallolla ja kulutamme luonnonvaroja. Näkyvä ja näkymätön johtajuus tulevat myös ratkaisemaan ihmisten ja maapallon tulevaisuuden. Johtaminen ja sen uudistaminen on vahvasti esillä kirjassa.

FYYSINEN JA HENKINEN ON SAMAA KOKONAISUUTTA 

Kirja hakee syvempää tarkoitusta ihmiselle yhdistämällä tieteen ja uskontojen näkemyksiä. Maailmankaikkeuden viisaus löytyy elämästä ja olevasta, jota tiede tutkii ja löytää koko ajan uutta. Albert Einstein: ”Ainoa oikea tiedon lähde on kokemus” eli se mikä toimii oikeasti elämässä ja luonnossa. 

KIRKON UUSI ROOLI 

Kirja pohtii miten kirkko voisi tyydyttää ihmisten henkisiä tarpeita. Tilannetta ei tarkastella kirkon sisäisen sanoman pohjalta, vaan ulkoapäin ”asiakkaiden” näkökulmasta. Kirja pohtii kirkon uusia mahdollisuuksia ihmisten auttamiseksi, koska yhä useampi kärsii juurettomuudesta ja sisäisestä tyhjyydestä. Materialismi ei vastaa elämän suuriin kysymyksiin. Tiede on ratkaissut valtavan määrän ihmisten ongelmia, mutta se ei opeta meitä elämään. Mielenterveyden ongelmat ovat kasvussa.

SUOMI EDELLÄKÄVIJÄKSI 

Elinkeinoelämän keskusliitto teki kartoituksen, jossa kysyttiin ulkomaalaisilta johtajilta, millaista Suomessa on asua ja työskennellä. Positiivisten asioiden lista on pitkä. Suomalaisten elämänlaatua pidetään usein parempana ja leppoisampana kuin eloa muissa metropoleissa. Genelecin toimitusjohtaja: ”Suomi pitäisi monistaa. Pimeys, kylmyys ja kova verotus ovat kaikki toisarvoisia siihen, mitä Suomi meille tarjoaa.” Presidentti Sauli Niinistö YK:n ilmastokokouksessa 2019: ”Suomi haluaa johtaa esimerkin voimalla.” 

KÄYTÄNNÖN KEINOJA ITSENSÄ KEHITTÄMISEKSI 

”Ihmisten pahoinvointi lisääntyy, vaikka ihmiskunnalla ei koskaan ole ollut niin hyvin ja niin paljon mahdollisuuksia kuin nyt”, sanoo professori Esko Valtaoja. Henkisyyden ymmärtämisen ja oman merkityksen kokemisen tarve on kasvussa. Pinnallinen ja juureton elämä huvituksineen tuottaa tyydytystä hetkittäin. Ihmisenä olemisen ymmärtäminen ja sisäistäminen synnyttää uudenlaista tietoisuutta, syvempää kokemuksellisuutta ja aidompaa onnellisuutta. Olemalla yhtä elämän kanssa merkitsee ettei ihminen elä elämäänsä, vaan elämä elää ihmisessä. Syvin olemassaolon tarkoitus ei löydy aivoista, vaan sydämestä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *