Persoonallisuus

Suomalainen finanssiteknologiayritys kehittää menetelmää, jossa ihmisen persoonallisuus saadaan (perustuen DISC profilointiin) arvioitua tarkasti muutamalla kysymyksellä (8 kpl).

Kommenttini

Asiantuntijoiden mukaan maailmassa on 50 – 100 eri määritelmää sanalle persoonallisuus. Miten sellaista voidaan mitata, josta asiantuntijoillajaan ei ole yhtenäistä käsitystä? Lisäksi persoonallisuus on osa arvoja, tarpeita ja asenteita, joita myöskään ei voida mitata absoluuttisen tarkasti.

Olen tehnyt Disc testin muutamia kertoja ja noin 60%:sti se osuu oikeaan ominaisuuksien kohdalla, jotka ovat lähes samoja kaikilla ihmisillä. Noin 30% tulos on joka kerran mennyt pieleen, kun olen arvioinut tulosta itse ja pyytänyt minut hyvin tuntevia ihmisiä tekemään saman. Testi ei esim. tunnista ihmistä, joka on sekä hallitseva että mukautuva; ei myöskään ihmistä joka on sekä ihmiskeskeinen että asiakeskeinen.

Disc toiminee kunhan siihen uskoo  – mutta mistään totuudesta ei ole kysymys.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *