Yhteistyön voima

Facebookissa on kirjoitus miten äiti tajusi yhteistyön merkityksen, kun poika meni armeijaan.

Kerroin omista kokemuksista.

Laivaston aliupseerikoulussa jaettiin koko komppania (150) 5-6 hengen ryhmiin, jotka kilpailivat keskenään koko päivän eri lajeissa. Kuntoni oli huono ja kun piti juosta, jäin jälkeen. Kaverit huusivat: ”Tule jo p…le!” Vastasin, että en mä pysty juoksemaan kovemmin vaikka miten kiroilisitte. Auttakaa!

Sitten ehdotin, että kaksi parasta juoksijaa tuli kummallekin puolelleni. Otin heidän kädestä kiinni ja laskin osan painostani niille. Juoksu keveni ja pysyin vauhdissa mukana. Tämän kokemuksen perusteella pidimme ennen jokaista uutta tehtävä pikapalaverin, miten käytämme parhaiten ryhmän voimaa ja osamista.

Voitimme ylivoimaisesti, vaikka kaikki ryhmät oli jaettu aikaisempien suoritusten perusteella tasavertaisiin ryhmiin.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *