Tuloksen tekeminen haittaa kehittymistä

LinkedInissä käydään keskustelua aiheesta

Kommenttini

Juuri näin. Tarvitaan kahta eri johtamisnäkökulmaa, joista toinen perustuu tuloksen tekemiseen (pelaaminen) ja toinen jatkuvaan kehittämiseen ja kehittymiseen (harjoitteleminen).

Hävittäjäkone rakennetaan epästabiiliksi, jotta lentäjä joutuu koko ajan keskittymään ohjaamiseen. Samalla idealla ylläpidetään organisaatioissa havaintokykyä ja reagointiherkkyyttä törmäyttämällä ajatuksia tuloksen tekemisen ja kehittämisen risteyskohdissa.

Taustalla on globaali kilpailutilanne, kiihtyvä muutostahti, tarve havaita muutokset ja kyky toimia nopeasti. Matriisiorganisaation taustalla on sama perusidea. Sitä kuvataan viestintäyhteyksien kytkentäkaaviolla, jonka läpi kulkee kahta lajia johtamisnäkökulmaa. Vuorovaikutustaito ja yhteistyökyky nousevat entistä tärkeämmiksi osaamisen alueeksi.

Tämä edellyttää jatkuvaa dialogia ja ristiriitoja, jotta uudet näkemykset saadaan esiin ja levitettyä koko organisaatioon. Erityisesti tämä edellyttää kritiikin sietämistä ja rohkeutta tarkastella omiakin ajatuksia eri näkökulmasta. Tavoitteena ei ole oikeassa oleminen, vaan uuden oppiminen, tietojen ja ymmärryksen jakaminen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *