Etteikö töissä saisi olla hauskaa

LinkedInissä keskustellaan aiheesta ”Onnellisuus näkyy viivan alla.”

Kommenttini

Tom Peters & Nancy Austin: ”Hauskuus, huvi ja innostus ovat olennaisia ihmiselämän osasia. Muodollinen koulutus surkastuttaa luonnollisen huvivaistomme liian usein. Lähtökohtana näyttää olevan, ettei elämä organisaatiossa saa olla hauskaa. Oletettavasti monen opinahjon sisääntuloportin yläpuolella lukee: ”Ken tästä kulkee, hän ei enää koskaan ole naurava. Tieteiden opiskelu on vakava asia.” Ja kuitenkin yhä uudestaan huomaamme, että parhaiten menestyvät juuri ne, joilla 
on hauskaa ja jotka tekevät työtään aidosti innostuneina.”

Onnellisuuden, innostumisen ja ilon merkitys on tiedetty satoja vuosia. Kyseisessä tilassa ihminen on energinen; hän on parhaimmillaan, nauttii kovastakin työstä ja haasteista, on luova ja päätöksenteko sujuu. Valitettavan monelle (johtajalle) tämän tajuaminen tuntuu olevan mahdoton ajatus. Takaraivossa pyörii edelleen vanha käsky, joka on muuttunut uskomukseksi: ”Otsasi hiessä sinun pitää leipäsi ansaitseman!”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *