Asiantuntijuus saa syvyytensä elämästä

LinkedInissä keskustellaan pinnallisista ja ”kirjaviisaista” konsulteista, joilla on paljon teoriaosaamista, mutta käytännön taidot ovat puutteellisia.

Kommenttini

Tieto, koulutus ja älykkyys… ovat yliarvostettuja, kun tarkoituksena on aito kehittyminen ja kehittäminen. Ammattilaisten kohdalla puhutaan hiljaisesta tiedosta, sellaisesta osaamisesta, jota ei voi siirtää koulutuksella eikä pystytä edes dokumentoimaan. Tästä on kysymys myös konsultoinnissa ja valmennuksessa. Miten kosketetaan asiantuntijoiden, johdon / esimiesten sisintä siten, että aito kehittymisen halu lähtee liikkeelle. Miten saadaan mukaan sydän ja oikea nöyryys?

Jos Pekka sinulla on tällaisen valmentajan tarvetta, saanko ottaa haasteen vastaan? Sivuiltamme löytyy artikkeleita, jotka osittain sivuavat tätä asiaa. Mutta – kuten edellä – todellista valmennuksen syväosaamista ei saada esiin kirjoituksilla.

Sain palautteen

Erinomainen kommentti. Koulutuksella voidaan lisätä tietoja, mutta taidot tulevat ajan mukana ja se on nimenomaan hiljaista tietoa. Konsultti voi erinomaiseti auttaa johtoa erilaisilla uusilla ajatuksilla ja ideoilla, mutta oppiminen ja soveltaminen lähtee jokaisesta itsestään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *