Supliikkityyppi vai puurtaja

Suomen Ekonomiliiton sivuilla keskustellaan aiheesta ”Supliikki seuramies vai peräänantamaton puurtaja?”

Kommenttini:

Kaikkia tarvitaan ja kaikki taidot ovat hyviä – oikein käytettynä oikeassa tilanteessa. Räiskyvä huumorintaju on oiva ominaisuus pikkujoulujuhlissa, mutta tiukassa neuvottelutilanteessa sitä pitää käyttää hyvin harkiten.

Yksi ongelma on, että ihmiset eivät ”laajenna” persoonalisuuttaan, vaan tyytyvät hoitamaan asioitaan omalle tutulla tavallaan. Puurtajan on hyvä oppia avointa kommunikointia ja supliikkityypin kuuntelemista ja keskittymistä oleelliseen.

Toinen ongelma on yleinen luulo, että persoonallisuuttaan ei voi kehittää. Uskomus on väärä. Jo Aristoteles keksi, että luonnettaan voi muuttaa tekoja tekemällä. Valtiotieteen tohtori Maija-Riitta Ollila: ”Jos ujo ja esiintymispelkoinen ihminen haluaa muuttaa itseään, hänen tulee uhmata pelkoaan toistuvasti ja esitelmöidä yhä uudestaan. Vähin erin luonne muuttuu.”

Tutustu itseesi ja opi tuntemaan muita. Tee ilmainen minäkuva-arvio
http://www.spiik.fi/ittesti/index.php5

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *