Videohaastattelu

LinkedInistä: Videohaastattelut rekrytoinneissa ovat jo tätä päivää. Vinkkejä haastattelussa menestymiseen.

Korostaisin seuraavia:

  • Ole oma itsesi. Älä yritä olla liian fiksu tai innokas. Sitä on mahdotonta saada aidoksi esim. 3-5 minuutissa.
  • Pysy aikataulussa. Alita se 5-10 sekunnilla, niin osoitat, että osaat olla tehokas.
  • VASTAA VAIN KYSYMYKSIIN. On helppoa jaaritella pitkään. On vaikea ilmaista itsensä ja näkemyksensä lyhyesti.

Monen myyjän ongelmana on ”puheripuli”, kun he soittavat asiakkaalle sopiakseen tapaamisesta. He unohtavat tavoitteen (päästä tapaamiseen) ja ryhtyvät myymään jo puhelimessa: tulee liikaa tietoa, argumentteja, rönsyilyä. Tämän seurauksena aikataulu pitkittyy, viesti ei mene perille, asiakas ei ymmärrä, fiilis laskee…

Tässä on kyse samasta. Tavoite on päästä haastatteluun (realinen tavoite) eikä tehdä itsestään paras mahdollinen hakija (epäreaalinen tavoite). Valmistaudu huolella ja yritä miettiä mikä on ”keihään kärki” eli ajatus, joka synnyttää katsojassa kiinnostusta ja halua saada tavata sinut.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *