Mitä myyminen on

Linkedinissä esitettiin tämä kysymys. ”Vastaukseni” oli seuraava:

Moraaliton (aggressiivinen) myyminen on sitä, että saa toisen ostamaan jotain haluaa hän sitä tai ei. Myymisen motiivina on myyjän henkilökohtaiset tarpeet (palkkio, voittaminen, pätemisen tarve, näyttämisen tarve, alistaminen, onnistunut manipulointi….).

Eettinen myyminen on sitä, että myyjä kartoittaa asiakkaan tarpeet ja tarjoaa siihen ratkaisua, johon asiakas on tyytyväinen vuosienkin jälkeen (win-win). Myyjän vaikuttamisen taito on niin hyvä, että hän osaa esittää tuotteen tai palvelun siten, että verrattuna kilpailijoihin se tuntuu / näyttää asiakkaasta paremmalta.

Ensimmäisessä kohdassa itsekkyys ohjaa toimintaa. Toisessa kohdassa itsekkyys (oma onnnistuminen) ja epäitsekkyys (asikas kokee onnistumisen) ovat tasapainossa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *