Joulukirje 1986

Yrityksen rattaiden on pyörittävä. Tuloksia halutaan tehdä, ja niitä on tehtävä. Kilpailu on kova. Elämänrytmi kovenee. Tehokkuutta vaaditaan. Paineita syntyy. Stressi, ajan ja kykyjen riittämättömyys kuluttavat ihmisiä.

Siksi on tärkeä palauttaa henkinen tasapaino aika ajoin. Tauko on latautumiselle välttämätön. Joulun sanoma on meitä varten. Jos osaamme ottaasen vastaan, löytyy sisäinen rauha. Akku latautuu.

Toivottavasti yrityksenne ensi vuoden mahdollisuudet ovat hyvät, uhat hallinnassa ja tavoitteet kirkkaat. Toivottavasti avainhenkilönne rentoutuvat pyhien aikana ja virittäytyvät vuoden 1987 uusiin haasteisiin.

Joululla on sanomansa. Jokaisella yritykselläkin on oma sanomansa: olemassaolon syy, toiminta-ajatus, päämäärä. Kun organisaation ihmiset ovat sisäistäneet tämän päämäärän, on laivaa helpompi ohjata ja pinnalla pysyminen varmempaa.

Päämäärä on usein pölyn peitossa. Tavoitteet ovat epäselviä. Aluksen ihmiset soutavat eri tahtia ja eri suuntiin. Mm. selkeä palaverijärjestelmä poistaa monet tiedonkulun ja yhteistyön ongelmat, kirkastaa päämäärän ja yhtenäistää tavoitteet. Liitteenä on ajatuksia palaverien rakentamiseksi tehokkaiksi ja motivoiviksi.

Takaisin artikkeleihin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *