Moottoritykkivene Nuoli 9 ja Tykkivene Turunmaa

 

Sain kuvausluvan silloiselta laivaston komentajalta ja harjoituksen johtajalta. Sotasalaisuuksia ei elokuvassa ole, koska silloin vasta varusteluvaiheessa olevat tykkiveneet Turunmaa ja Karjala poistettiin palveluksesta 2001. Ne ovat Forum Marinumin museoaluksina Turussa.

Moottoritykkiveneet olivat vielä vanhempia. Ne rakennettiin Turussa Laivateollisuuden telakalla 1960 -luvun alussa. Runko oli tehty mahongista ja rakennetta vahvistettu alumiinilla. Palvelin itse Nuoli 9:llä. Nuoli 8 oli käytössä vielä 1990. Se museoitiin 1996 ja ylläpidosta vastaa nykyään Forum Marinum -säätiö.

One thought on “Moottoritykkivene Nuoli 9 ja Tykkivene Turunmaa

  1. Turunmaa poistettiin jo aiemmin. Se myytiin merenkulkuoppilaitokselle konesimulaattoriksi ja sijoitettiin Raumalle. Nykyään se kuitenkin lienee edelleen Isnäsissä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *