Keskustelua johtajuuden kehittämisestä

LinkedInissä käsitellään otsikon aihetta.

Oma kommentti.

Johdon harha on kuvitella, että huonoa johtajuutta voidaan kehittää samalla tavalla kuin koneita korjataan -> tehdään lyhytaikainen projekti tai tilataan muutamaa päivää valmennusta.

 Tottakai nekin saavat jotain aikaan, kun ”vene korjataan sieltä mistä se vuotaa”. Valitettavan usein ongelmat palaavat, kun tulevia vuotokohtia ei osata tai haluta ennakoida eikä rakenteita vahvisteta.

Johtajuuden laadun nostaminen tapahtuu pitkäjänteisellä valmennustyöllä, jossa on välitehtäviä ja tavoitteita, joiden onnistumisia myös mitataan. Kun puhutaan todellisesta johtajuuden kehittämisestä, merkitsee se myös henkistä kasvua. Ilman omien arvojen, asenteiden, tarpeiden ja ajattelun arvioimista ei saavuteta sellaista henkistä kasvua, jota tulevaisuuden johtajalta / esimieheltä edellytetään.

Cloetta Fazer voitti 2003 Suomen parhaan työpaikan palkinnon ja oli Euroopan 10 parhaan joukossa. Valmennus suunniteltiin yhdessä ja pidettiin huolta, että osaamisen lisääntyminen siirtyi johtamisen kautta koko organisaatioon siten että se palveli asiakastyytyväisyyttä, henkilöstön motivaatiota ja tuloksellisuutta. Silloinen toimitusjohtajan Tero Rautsola totesi: ”Valmennus opetti miten pehmeän puolen arvoilla tehdään kovan puolen tuloksia”.

Nettisivujemme arikkeleista löytyy kirjoituksia aiheesta yli 30 vuoden ajalta. Tekniikka ja menetelmät muuttuvat kovaa vauhtia. Ihmisten johtamisen perusasiat eivät muutu eli miten synnytetään luottamusta, innostusta, sitoutumista, vastuullisuutta, ahkeruutta, kehittymisen halua…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *